Klasická masáž
21. marca 2016
Medová masáž
21. marca 2016

Čokoládová masáž

Čokoládová masáž  – je perlou medzi exkluzívnymi masážami a skrášľujúcimi procedúrami. Je výborná na vyhladenie a skrášlenie pokožky, na celulitidu získanie dobrej nálady, odplaveniu toxických látok či uvoľnenie ztuhnutých svalov. Pred 2000 rokmi sa vedelo, že dodáva telu pocit dobrej nálady a výrazne omladzuje pokožku. Ide o pôsobenie kakaa obsiahnutého v čokoláde, ktorá zabraňuje prenikaniu voľných radikálov. Je harmonizujúca a jemne stimulujúca.

Cokoladova-masaz

Theobromin obsiahnutý v kakau pôsobí podobne ako kofeín, avšak nie tak silne. Má vplyv na cievne zakončenie v koži a aktivuje látkovú výmenu. Čokoláda dokáže stimulovať v mozgu tvorbu dopaminu a uvolňovať endorfíny a serotonin, zdroj šťastia. Vďaka čokoládovej masáži a zábalu vstrebává telo cez pokožku vitaminy, aminokyseliny, minerály, aktívne ingrediencie ako napr. Methylxantín, Polyfenoly, Flavonoidy – ponúkajú množstvo významných kozmetických vlastností. Wellness čoko terapia prináša príjemný relax, uvoľňuje vodu v podkoží, podporuje odtok lymfy, zvláčňuje a hydratuje pokožku tela.

Procedúra začína exkluzívnym peelingom obsahujúcim čokoládu, kakaové vlákna a jadierka kivi. Poskytuje intenzívnu, príjemnú stimuláciu zmyslov, bunkovú obnovu, hydratuje a zjemňuje pokožku. Pokračuje delikátnym zábalom s jemnou sladkou čokoládou. Počas aplikácie jej intenzívna vôňa stimuluje produkciu endorfínov – hormónov šťastia, čo znásobuje zážitok. Kofeín a teobromín zoštíhľuje a tonizuje, polyfenol a flavonoid podporuje antioxidačný a vazoprotektívny efekt. Celá procedúra končí relaxačnou masážou s kakaovým telovým maslom.

O čokoláde:

Slovo čokoláda má pôvod v jazyku Nahuatlov, pôvodných obyvateľov stredného Mexika.
Je vyrábaná zo zrniek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Výsledný produkt je známy ako „čokoláda“ (intenzívne ochutená horká potravina). Tento produkt je v mnohých krajinách známy ako kakao. V americkom čokoládovom priemysle je kakao definované ako sušina kakaových zŕn, kakaové maslo je definované ako tukový komponent, a čokoláda je kombinácou sušiny a tuku. Tá je obvykle osladená cukrom a inými prísadami a spracovaná do čokoládových tabuliek (jadro ktorých je tiež označované ako čokoláda), alebo do nápoja (zvaného kakao alebo horká čokoláda).

Pri výrobe čokolády sa využívajú hlavne tri typy zŕn. Najviac cenené, vzácne a najdrahšie sú zrná Criollo, pochádzajúce z bývalých Mayských oblastí (Mexiko a stredná Amerika).Iba 10% z čokolády sa vyrába zo zŕn Criollo, ktoré sú menej horké a viacej aromatické oproti iným zrnám.

80% čokolády sa vyrába z kakaových zŕn druhu Forastero. Stromy Forastero sú omnoho robustnejšie oproti stromom Criollo, čo sa prejaví na cene kakaových zŕn. Trinitario, hybrid zŕn Criollo a Forastero, sa používa vo zvyšných 10% čokolády.

Komentáre

komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.